Vitamine | Minerale | Aminoacizi | Enzime si flora intestinala | Plante medicinale si peste | Cosmetica naturala | Biorezonanta
Suplimente cu vitamine | Suplimente cu minerale | Produse cu aminoacizi | Produse naturiste pentru digestie | Extracte naturale din plante si peste | Cosmetice naturale | Electronice Calivita
Calivita, California Fitness Terapii alternative, tratament naturist





O sansa in plus

Medicina cuantica, bioenergoterapie

Bioharmonex - sanatate
prin biorezonanta

Aminoacizi si proteine

Aminoacizii - "caramizile" din care sunt alcatuite proteinele sunt elemente indispensabile in alimentatia oricarui om sau animal. Lipsa unuia dintre acestia se va resimti la nivel general, eficacitatea celorlalti fiind considerabil redusa. Aminoacizii, substante din care in combinatie cu azotul rezulta proteinele, nu constituie doar unitatile componente ale acestora, ci si produsii rezultati in urma digestiei lor.

Despre aminoacizi

In prezent se cunoaste un numar de aproximativ douazeci si doi aminoacizi. Dintre acestia, un numar de opt sunt aminoacizi esentiali. Acestia nu pot fi sintetizati de catre organism si trebuie luati din alimente sau din suplimente cu aminoacizi (proteine). Histidina, un alt aminoacid, este considerat esential doar pentru copii. Pentru ca organismul uman sa fie in stare sa sintetizeze si utilizeze in mod cat mai eficient proteinele, este nevoie ca toti aminoacizii sa se gaseasca in proportii corespunzatoare. Lipsa ori prezenta in cantitate insuficienta a oricarui aminoacid va reduce in mod proportional eficacitatea celorlalti.

Cei noua aminoacizii esentiali sunt: histidina, izoleucina, leucina, lisina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul, valina. Ceilalti aminoacizi cunoscuti sunt: alanina, arginina, acidul aspartic, ornitina, cisteina, cistina, prolina, acidul glutamic, serina, glutamina, glicina.

Despre proteine

Proteine din soia

Toate proteinele sunt alcatuite din cei 22 de aminoacizi despre care am amintiti mai devreme, dar acestea sunt totusi diferite, variind ca structura, functie pe care o indeplinesc si loc in care se manifesta in cadrul organismului. Dupa o clasificare primara, exista doua tipuri de proteine: incomplete si complete. Cele incomplete in a caror componenta nu intra cativa dintre aminoacizii esentiali sunt ineficiente in lipsa celorlalte proteine. Acestea insa, in combinatie cu proteinele de provenienta animala, devin complete. Pot fi intalnite in cereale, nuci, seminte, mazare, fasole. Proteinele complete asigura echilibrul celor opt aminoacizi cu rol esential in formarea tesuturilor si se gasesc in carne, oua, lapte si branza, produse de origine marina, etc.



Informatii despre cei mai importanti aminoacizi puteti afla accesand linkurile de mai jos:

  Despre alanina
  Despre arginina
  Despre asparagina
  Despre acidul aspartic
  Despre cisteina
  Despre acidul glutamic
  Despre glicina
  Despre histidina
  Despre izoleucina
  Despre leucina
  Despre lisina
  Despre metionina
  Despre ornitina
  Despre fenilalanina
  Despre prolina
  Despre serina
  Despre treonina
  Despre triptofan
  Despre valina


Lista produselor pe baza de aminoacizi disponibile in oferta Calivita o puteti accesa mai jos:

  Produse naturiste Calivita pe baza de aminoacizi