Vitamine | Minerale | Aminoacizi | Enzime si flora intestinala | Plante medicinale si peste | Cosmetica naturala | Biorezonanta
Suplimente cu vitamine | Suplimente cu minerale | Produse cu aminoacizi | Produse naturiste pentru digestie | Extracte naturale din plante si peste | Cosmetice naturale | Electronice Calivita
Calivita, California Fitness Terapii alternative, tratament naturist





O sansa in plus

Medicina cuantica, bioenergoterapie

Bioharmonex - sanatate
prin biorezonanta





Vindecarea cu apa

Purificator apa

Aquarion - purifica,
ionizeaza si oxigeneaza apa

Enzime digestive si flora intestinala

Enzimele sunt fermenti de natura proteica si structura coloidala complexa, specifici plantelor si animalelor, necesare pentru digestie deoarece au roluri importante in transformarea alimentelor in substante primare necesare nutritiei, precum minerale, vitamine, aminoacizi. Acestea actioneaza in mod asemanator cu niste catalizatori, avand capacitatea de a determina o reactie chimica complexa fara ca ele sa fie alterate sau distruse in cursul acestui proces. Enzimele pot fi insa distruse de factori precum anumite conditii termice.

In transformarile biochimice care au loc in organismul uman, actioneaza doua tipuri de enzime, si anume:

  • enzime endogene, sub forma de fermenti secretati de glandele digestive; au rol de reglare a digestiei;
  • enzime exogene sau enzime propriu-zise, care trebuie procurate din mediul exterior, prin consumul de alimente de origine vegetala sau animala.

In organism, enzimele exogene se gasesc in cantitati foarte mici, dar fara prezenta lor activa nu pot avea loc procesele chimice de metabolizare (transformare), la nivelul celulelor, tesuturilor si diferitelor organe, nu se poate produce inmultirea celulelor si nici cresterea si dezvoltarea plantelor si animalelor.

Enzime

Enzimele se pot gasi in special in alimentele negatite precum: germenii de grau, laptele de vaca crud (tolerat numai de cei cu ficatul sanatos), galbenusul de ou de gaina (crud sau preparat moale), sucurile de legume, sucul si salata de orz verde, legumele si zarzavaturile tinere, afinele, caisele, ceapa, ciresele si visinele, coacazele negre, morcovii, prazul, prunele, rosiile, salata verde, sfecla rosie, semintele de soia, spanacul, usturoiul, taratele de grau, mierea, lucerna (care contine un numar de 8 enzime esentiale), ouale, carnea si pestele. Aceste substante au un rol foarte bine determinat, fiecare actionand asupra unui anumit component din alimente, neputandu-se inlocui una pe cealalta. Prin urmare, o cantitatea insuficienta, sau absenta unei singure enzime poate determina imbolnavirea.

Enzimele al caror nume se termina cu "aza" au fost denumite pornind de la substanta din alimente asupra careia actioneaza. De exemplu, enzima care actioneaza asupra lipidelor (grasimi) se numeste lipaza; cea care descompune zaharul este zaharaza.

 

Flora intestinala reprezinta totalitatea microorganismelor ce traiesc in intestinul gros al vertebratelor, inclusiv al omului. Aceasta se afla intr-o relatie simbiotica cu organismul-gazda, aceasta relatie fiind atat de importanta incat, de cele mai multe ori, unele nu ar putea trai fara altele. Microflora intestinala nu este niciodata daunatoare organismului gazda, ci din contra, este esentiala, datorita a nenumarate roluri si functii pe care le are. Dintre acestea amintim:

- Sinteza substantelor esentiale
In cadrul florei intestinale sunt sintetizate numeroase substante necesare corpului uman, precum vitamina K, biotina, acid pantotenic si acid folic (in cantitati mai mici).

- Functie imunologica si antibacteriala
Intestinul gros este cel mai important organ imun al omului, din cauza expunerii intense la actiunea agentilor externi. Microflora intestinala stimuleaza producerea de imunoglobuline si joaca un rol esential conta bacteriilor straine, prevenind raspandirea acestora in cadrul organismului-gazda.

- Digestia carbohidratilor
Flora intestinala participa la absorbtia si digestia unor carbohidrati, precum amidonul, din cauza ca corpului uman ii lipsesc unele enzime, necesare descompunerii acestor zaharide.

- Prevenirea si tratarea maladiilor
Unele studii arata ca o flora intestinala sanatoasa ar putea preveni Maladia Crohn.

- Prevenirea alergiilor



► Vezi informatii despre cele mai importante enzime si  tipuri de flora intestinala:

 Despre bacilul Acidophilus
 Despre enzima Amilaza
 Despre enzima Bromelamina
 Despre enzima Lipaza
 Despre enzima Pancreatina
 Despre enzima Papaina
 Despre enzima Pepsina
 Despre enzima Proteaza


Lista preparatelelor naturale CaliVita cu lactobacili si enzime pentru sistemul digestiv:

 Produse naturiste Calivita pe baza de enzime digestive si flora intestinala