Vitamine | Minerale | Aminoacizi | Enzime si flora intestinala | Plante medicinale si peste | Cosmetica naturala | Biorezonanta
Suplimente cu vitamine | Suplimente cu minerale | Produse cu aminoacizi | Produse naturiste pentru digestie | Extracte naturale din plante si peste | Cosmetice naturale | Electronice Calivita
Calivita, California Fitness Terapii alternative, tratament naturist

O sansa in plus

Medicina cuantica, bioenergoterapie

Bioharmonex - sanatate
prin biorezonanta

Vindecarea cu apa

Purificator apa

Aquarion - purifica,
ionizeaza si oxigeneaza apa

Minerale si oligoelemente - substante esentiale pentru organism

Organismul uman contine aproximativ 25 de minerale esentiale, unele aflate in cantitati relativ mari - minerale, altele in doze mult mai mici - oligoelemente, dar toate la fel de importante pentru o buna functionare a organismului.

Dintre mineralele,

doua sunt cele care se gasesc in corp in cantitati mai mari: calciul (2% din greutatea corporala) si fosforul (1,5% din greutate), ambele prezente in dinti si oase. Fierul nu reprezinta decat 0,006% din greutate, deci circa 4,2 grame, dar asta nu inseamna ca este mai putin important. Prezent in moleculele de hemoglobina, el este cel care duce oxigenul de la plamani catre tesuturi.

Suplimente cu minerale

In ciuda prezentei lor pe in cantitate redusa in organism, oligoelementele (crom, cobalt, cupru, fluor, iod, seleniu, zinc etc.) sunt foarte importante pentru viata. Printre rolurile acestora, se pot numara: protectia impotriva cancerului (in cazul seleniului), combaterea cariei dentare (fluor), ajutorul in cazul curelor de slabire (crom) si altele.

Pentru o buna functionare a organismului sunt necesare in jur de optsprezece minerale, dar oamenii de stiinta considera un numar de sapte ca fiind de neinlocuit: calciul, iodul, fierul, magneziul, fosforul, seleniul si zincul. Alte minerale necesare pentru o buna functionare sunt: calciul, clorul, cromul, cobaltul, cuprul, fierul, fluorul, fosforul, iodul, magneziul, manganul, molibdenul, potasiul, seleniul, sodiul, sulful, vanadiul si zincul. Oligoelemente precum siliciul, borul, arsenicul si nichelul sunt de asemenea importante pentru viata.

Surse naturale

O alimentatie echilibrata ar trebui sa furnizeze toate mineralele si oligoelementele necesare organismului. Asocierea in cadrul aceleiasi mese a diferite ingrediente are un rol important in asimilarea mineralelor. Spre exemplu, Vitamina C, sporeste mareste rata de absorbtie a fierului. De asemenea, vitamina D este mai bine absorbita in prezenta calciului, in vreme ce excesul de fibre ii reduc asimilarea. De aici si nevoia de chelatizare a suplimentelor nutritive cu minerale si oligoelemente. Chelatizarea este procesul prin care substantele minerale sunt transformate intr-o forma mai usor asimilabila. Astfel, suplimentele minerale chelatizate cu aminoacizi sunt asimilate de trei pana la zece ori mai bine decat formele simple.

Din pacate, modificarea genetica a fructelor si legumelor, precum si alimentele moderne rafinate (paine alba, zahar, etc), pierd prin prelucrare foarte mult din continutul lor in minerale si oligoelemente. Urmarile unei hraniri cu astfel de alimente pot fi dereglari ale sanatatii si necesitatea preluarii acestor elemente necesare vietii din suplimentele alimentare.


► Informatii despre cele mai importante minerale puteti afla accesand linkurile de mai jos:


  Despre calciu
  Despre clor
  Despre cobalt
  Despre crom
  Despre cupru
  Despre fier
  Despre fluor
  Despre fosfor
  Despre iod
  Despre magneziu
  Despre mangan
  Despre molibden
  Despre nichel
  Despre potasiu
  Despre seleniu
  Despre siliciu
  Despre sodiu
  Despre sulf
  Despre vanadiu
  Despre zinc

 

► Lista produselor pe baza de minerale disponibile in oferta Calivita o puteti accesa mai jos:

  Produse naturiste Calivita cu minerale