Vitamine| Minerale | Aminoacizi | Enzime si flora intestinala | Plante medicinale si peste | Cosmetica naturala | Biorezonanta
Suplimente cu vitamine | Suplimente cu minerale | Produse cu aminoacizi | Produse naturiste pentru digestie | Extracte naturale din plante si peste | Cosmetice naturale | Electronice Calivita
Calivita, California Fitness Terapii alternative, tratament naturist

Maslin (Olea europea)

Maslinul este un pom cultivat foarte mult in tarile mediteraneene, care ajunge la inaltimea de 10 - 20 m. Tulpina pomului este lemnoasa, usor ondulata, sinuoasa, ajungind la grosimi variabile, pomul avind o longevitate remarcabila. Frunzele, mici, sint groase, lanceolate, lucioase si coriace, scortoase, persistente, scurt-petiolate, de culoare verde pe fata superioara si mai albicioasa pe cea inferioara, care prezinta numerosi perisori argintii, rezistind la caldura uscata a verilor mediteraneene, cu o transpiratie redusa. Marginea este usor indoita in jos si inauntru. Florile sunt mici, albe-verzui, cu 4 petale; se dispun in ciorchini scurti, ca inflorescente axilare. Fructele sunt drupe, cu un singur simbure - saminta; la inceput verde, fructul devine la coacere negru-violaceu.

In dermatologie si cosmetica se folosesc fructele (Fructus Olivae) ca atare sau uleiul de masline {Oleum Olivarum), obtinut prin stoarcerea maslinelor fara simburi. Uleiul se foloseste pentru efectele emoliente continind trioleina, tripal-mitina, tristearina, oleuropeina, olivii, uvaol, acid maslinie, vitaminele A, E, clorofila, fitosterine, diastaze.

In cosmetica si dermatologie se folosesc ca preparate :

1. Masca din ulei de masline amestecat cu tarite de griu, amidon sau malai; se foloseste pentru tenurile uscate si scuamoase, iritate.
2. Masca dintr-un galbenus de ou + 1 lingurita de ulei de masline + suc de fructe; se aplica pe tenurile uscate, compozitia modifieindu-se in asa fel ineit masca sa nu aiba efect astringent.
3. Liniment oleo-calcar preparat din 100 g ulei de masline si apa de var; se foloseste in arsurile solare sau in alte arsuri, iritatii, cu rol calmant, decon-gestiv. (Apa de var se prepara din 5 g var nestins + 250 ml apa; dupa stingerea varului se lasa sa sedimenteze, folosindu-se supernatantul numit apa de var.)
4. Amestec dintr-un albus de ou si ulei de masline; se aplica pe arsuri, pentru calmarea durerilor si grabirea vindecarilor.
5. Amestec din ulei de masline si suc de lamaie; se aplica sub forma de onctiuni pe leziunile fisurare de pe palme si de pe plante ori pe unghii, pentru intretinerea lor.
6. Ulei de masline se utilizeaza pentru lotionari pe pielea scalpului, timp de 8-10 seri, pentru impiedicarea caderii parului; se poate aplica pe ten, in cazul eritemelor produse de frig, ger, soare, pentru calmarea lor; se utilizeaza si pentru ungerea tegumentelor inainte de expunerea la soare, pentru o bronzare uniforma si evitarea arsurilor solare.
7. Amestec in parti egale de ulei de masline si ulei de migdale se aplica pe tenul uscat.
8. Lotiuni cu 0,5 kg flori de sunatoare in ulei de masline + 0,5 litri de vin alb; se fierbe la baia de apa, pina la evaporarea vinului; se aplica in ulcerele cutanate, in arsuri etc.Produse naturiste Calivita
ce contin extract de maslin: Virago

► Vezi catalogul de plante medicinale si extracte marine utilizate in cadrul gamei de produse Calivita.

Vezi produsele pe baza de plante medicinale si extracte marine disponibile in oferta Calivita.