Vitamine| Minerale | Aminoacizi | Enzime si flora intestinala | Plante medicinale si peste | Cosmetica naturala | Biorezonanta
Suplimente cu vitamine | Suplimente cu minerale | Produse cu aminoacizi | Produse naturiste pentru digestie | Extracte naturale din plante si peste | Cosmetice naturale | Electronice Calivita
Calivita, California Fitness Terapii alternative, tratament naturist

Noni (Morinda citrifolia)

Noni, datorita substantelor sale nutritive si a multiplelor efecte benefice, intrece cu mult actiunea pozitiva a majoritatii fructelor. Acest fruct tropical este cunoscut si utilizat de catre bastinasi de cateva secole, dar a devenit celebru in lumea larga doar in ultimele doua decenii. Produsele preparate din fructul Noni sunt, in momentul de fata, cele mai consumate suplimente alimentare din lume.

S-a demonstrat ca fructul Noni contine peste 150 de substante biologic-active.
Multiplele efecte benefice ale fructului Noni se datoreaza substantelor componente: aminoacizi, enzime, vitamine, substante minerale, xeronina, proxeronina, scopoletina, damnacantal etc.
Care sunt principalele efecte benefice ale lui Noni?

"Regele fructelor" contine 18 aminoacizi, care contribuie la dezvoltarea musculaturii si previne atrofierea acesteia. Efectul asupra musculaturii se manifesta mai ales dupa o activitate fizica sistematica.  Substantele minerale din Noni, adica sodiul, potasiul, fierul, manganul, precum si magneziul, contribuie la completarea dozei zilnice de minerale necesare organismului. Pe langa acestea, in Noni se afla si substante active deosebite, care accelereaza schimbul de nutrienti din celule, avand astfel o actiune regenerativa.

Scopoletina intervine in activitatea epifizei, creste nivelul de serotonina si melatonina al organismului, participand la mentinerea echilibrului psihic si avand un efect adaptogen. Are actiune pozitiva asupra starii somn-veghe, regland somnul. Noni stimuleaza formarea oxidului de azot in organism, care, impreuna cu efectul miorelaxant al scopoletinei, determina dilatatia arterelor, reducand astfel hipertensiunea arteriala declansata de stres. Oxidul de azot imbunatateste si circulatia sanguina la nivelul tesuturilor; are actiune antitrombotica, prevenind astfel infarctul miocardic si accidentele vasculare cerebrale. Este un antioxidant, adica prin legarea radicalilor liberi asigura protectie impotriva oxidarii LDL-colesterolului, prevenind astfel bolile cardiovasculare.

Damnacantalul este o alta substanta activa din Noni. Are rol in diferentierea celulara si tisulara, prevenind inmultirea haotica a celulelor. Deoarece intervine in formarea celulelor T si B, precum si a macro-fagelor si celulelor limfocitare, contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar, organismul fiind capabil sa reziste imbolnavirilor.

Prin continutul in damnacantal, Noni are actiune anti-cancerigena si chiar incetineste dezvoltarea tumorilor existente, in cazul in care exista deja tumori, scade nivelul de xeronina, proxeronina si proxerogenaza din organism, insa acestea se regasesc in cantitati importante in Noni. Are actiune adaptogena, motiv pentru care restabileste activitatea celulelor disfunctionale. Consumul sistematic al produsului Noni asigura protectie impotriva formarii tumorilor canceroase.

Xeronina si proxeronina au si actiune antidepresiva. Aceste doua substante accelereaza formarea endorfinei, care induce o stare de buna dispozitie. De asemenea, aceste substante scad pragul de perceptie a senzatiei de durere, cauzata de artrite si artroze. Nu produce dependenta.
Xeronina declanseaza mecanismele antiinflamatorii din organism, are actiune antialergica si creste capacitatea de rezistenta a organismului fata de bacterii si virusuri. Din aceasta cauza, Noni este recomandat si persoanelor care sufera de repetate infectii ale cailor respiratorii superioare.Produse naturiste Calivita
ce contin Noni: Polinesian Noni

► Vezi catalogul de plante medicinale si extracte marine utilizate in cadrul gamei de produse Calivita.

Vezi produsele pe baza de plante medicinale si extracte marine disponibile in oferta Calivita.