Vitamine | Minerale | Aminoacizi | Enzime si flora intestinala | Plante medicinale si peste | Cosmetica naturala | Biorezonanta
Suplimente cu vitamine | Suplimente cu minerale | Produse cu aminoacizi | Produse naturiste pentru digestie | Extracte naturale din plante si peste | Cosmetice naturale | Electronice Calivita
Calivita, California Fitness Terapii alternative, tratament naturist

Melatonina - revitalizant endocrin, impotriva insomniei si anti-psihotic

Melatonin
Pret: 56.90 ron, TVA inclus

Continut: 60 tablete

Stoc: produs disponibil
buc.  
Comanda telefonica:   0731.027.508


Categoria principala
(d.p.d.v. al compozitiei): Produse pe baza de aminoacizi.

Prezentarea in detaliu a produsului...

Pe masura ce inainteaza in varsta, organismul sufera o serie de modificari legate de declinul functiilor fiziologice, ceea ce determina o scadere a capacitatii de raspuns la stres si o crestere a incidentei bolilor. Se diminueaza capacitatea fizica, functiile pulmonare, cardiace, renale, sexuale, endocrine, auditive, vizuale, etc. Batranetea este o etapa fireasca a existentei noastre, dar o putem face mai suportabila, facila si sa ramanem cat mai putin dependenti de cei din anturajul nostru.

In structura trunchiului cerebral intra si o mica glanda care a fost denumita epifiza (glanda pineala) si careia, de-a lungul secolelor, i-au fost atribuite diverse functii. In Evul Mediu, renumitul filosof francez  Descartes credea ca aici salasluieste sufletul, aceasta glanda fiind invaluita de mister. In prezent se cunosc mai multe despre ea, dar "misterul" pare sa persiste in continuare in anumite privinte.

 

Melatonina este o substanta sintetizata la nivel acestei glande, in conditiile in care intensitatea luminii scade. Avand ca materie prima serotonina, o substante neurotransmitatoare, glanda epifiza prepara si secreta melatonina. Melatonina are rol important in ritmul circadian sau alternanta periodica somn-veghe. Scaderea intensitaii luminii naturale stimuleaza sinteza sa, acest lucru asigurand odihna fiziologica. Faptul in sine este deosebit de important, deoarece, in timpul starii de veghe, in organism se acumuleaza cantitati relativ mari de substante toxice care pot fi eliminate doar in timpul somnului, corespunzator bioritmului fiecaruia.

S-a descoperit, de asemenea, ca melatonina este unul dintre cei mai puternici antioxidanti, fiind singurul antioxidant capabil sa patrunda in celulele corpului si sa previna astfel distrugerile provocate de radicalii liberi ajunsi in profunzimea structurilor morfofunctionale ale organismului. Melatonina distruge intr-o mare proportie radicalii liberi raspunzatori de afectiuni degenerative precum cancer, Alzheimer, Parkinson, dementa senila, etc.

In zilele noastre, exista o preocupare accentuata pentru a se reusi supravietuirea indivizilor pana la varste inaintate intr-o forma fizica si intelectuala buna. A aparut astfel conceptul de „successful aging", adica "imbatranire reusita". Aceasta inseamna incetinirea sau intarzierea dezvoltarii unor maladii si a unor procese degenerative care creaza dificultati in existenta persoanelor in varsta.

Numeroase cercetari au demonstrat ca procese de imbatranire pot fi incetinite, creandu-se, in zilele noastre, adevarate strategii antiimbatranire ce  se refera la: o dieta echilibrata din punct de vedere caloric, modificari in stilul de viata (nutritie sanatoasa, oxigenare corespunzatoare, odihna, auto-cunoastere), practicarea unor activitati fizice (fapt care incetineste diminuarea masei musculare odata cu inaintarea in varsta), s.a.

Dario Acuna Castroviejo de la Universtitaea din Granada a coordonat cercetarile efectuate pe cobai modificati genetic, suferind de imbatranire prematura. Cercetatorii au descoperit ca primele semne de imbatranire care apareau la o varsta de 5 luni (echivalentul a 30 de ani umani) erau provocate de o crestere brusca a nivelului de oxigen si nitrogen din organism, ceea ce cauza distrugerea celulelor. Dupa administrarea de melatonina, procesul de imbatranire a fost incetinit. Profesorul recomanda consumul de melatonina dupa varsta de 30 de ani, pentru a proteja celulele de atacurile care pot provoca moartea acestora.

O alta importanta proprietate a melatoninei este aceea de revitalizare a sistemului endocrin, asa cum a demonstrat cercetatorul elvetian Walter Pierpaoli. Prin transplantarea glandei pineale de la un soarece tanar la unul batran, soarecele batran si-a recastigat vitalitatea si tineretea, pe care le-a pastrat pana la moarte, survenita mai tarziu decat era normal. Pe de alta parte, atunci Pierpaoli a transplantat glanda pineala a unui soarece batran la unul tanar, acesta a imbatranit rapid, in contextul in care secretia de melatonina era deosebit de redusa.

Spre deosebire de alti antioxidanti, melatonina nu poate participa la un ciclu redox, deci nu are abilitatea moleculara de a suferi reduceri si oxidari reversibile si succesive. Melatonina, odata oxidata, nu mai poate fi readusa la starea anterioara, astfel incat, in urma reactiei cu radicalii liberi, are capacitatea de a forma produsi finali stabili. Astfel, melatonina face parte din categoria antioxidantilor "terminali", in prezent studiindu-se utilizarea sa in starile patologice asociate cu stresul oxidativ, in special in cele care insotesc procesul de imbatranire si degenerare: boala Parkinson, Alzheimer, ateroscleroza, etc.

S-a mai dovedit experimental ca administrarea de melatonina poate duce la oprirea proceselor cancerigene, la scaderea colesterolului si poate imbunatati viata sexuala, deoarece scaderea productiei de melatonina (odata cu varsta) duce la pierderea apetitului sexual, ceea ce conduce, in timp, la atrofierea organelor genitale.

Melatonina asigura per-ansamblu adaptarea organismului la schimbarile de mediu si variatele provocari ale zilelor noastre.
Afectiuni si simptome in care actioneaza:


Antioxidare celulara
Atrofie musculara
Batranete
Bioritm
Boala Alzheimer
Cancer - prevenire
Dependenta de droguri
Depresie
Epilepsie
Hormoni - reglare
Imbatranire tesuturi (intarziere)
Insomnie
Nervozitate
Oboseala
Schizofrenie
Scleroza
Senilitate
Stres
Ticuri nervoase
Tumora cerebralaUn flacon de Melatonina are 60 de tablete si costa 56.90 RON (cel mai mic pret de distributie, TVA inclus). O tableta contine:

- Melatonina........3 mg


Mod de administrare: 1-2 tablete inainte de culcare.


buc.   produsul Melatonina.

Acest site este detinut, administrat si mentinut de David Lila PFA, distribuitor independent al produselor CaliVitaŽ International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar reteaua CaliVitaŽ International si entitatile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.