Vitamine | Minerale | Aminoacizi | Enzime si flora intestinala | Plante medicinale si peste | Cosmetica naturala | Biorezonanta
Suplimente cu vitamine | Suplimente cu minerale | Produse cu aminoacizi | Produse naturiste pentru digestie | Extracte naturale din plante si peste | Cosmetice naturale | Electronice Calivita
Calivita, California Fitness Terapii alternative, tratament naturist

Iron Plus - fier chelatat si antioxidanti

Iron Plus
Pret: 42.33 ron, TVA inclus

Continut: 100 tablete

Stoc: produs disponibil
buc.  
Comanda telefonica:   0731.027.508

Fierul este o substanta minerala vitala, necesara pentru sinteza hemului din globulele rosii (hematii) si a pigmentului muscular (mioglobina). De asemenea, este esential pentru enzimele celulare din grupa citocromilor, care asigura procesele de respiratie celulara.

Organismul poate sintetiza, in cantitati mici, unele vitamine, insa sinteza oligoelementelor si, prin urmare, a fierului, este imposibila. Fierul este obtinut exclusiv din alimente, insa doar 2-10% din fierul continut in alimente este absorbit si intra in circulatia sanguina.

Fierul joaca un rol foarte important in organism. Cantitatea de oxigen care ajunge la creier, inima, ficat, muschi si alte tesuturi depinde in primul rand de fier. Fierul faciliteaza cresterea, sporeste rezistenta organismului la boli, impiedica aparitia oboselii. De asemenea, previne instalarea anemiei, care e consecinta deficientei de fier, si reda tonusul natural al pielii.

Pierderile lunare de fier ale femeilor sunt de doua ori mai mari decat cele ale barbatilor. Femeile gravide au nevoie de o cantitate de fier de doua ori mai mare decat in mod normal. Fierul si calciul sunt doua dintre mineralele care lipsesc cel mai adesea din alimentatia femeilor. Necesarul zilnic de fier al femeilor este, in medie, de 1,5 mg, insa gravidele si mamele care alapteaza au nevoie de aproximativ 3-3,5 mg. Obtinerea acestei cantitati doar din alimentatie este aproape imposibila. O mie de calorii contin cea 6 mg de fier, deci ar trebui consumata o cantitate enorma de alimente, in jur de 5000 de calorii, pentru a se asigura necesarul de fier al organismului - 30 mg -deoarece doar 10% din aceasta cantitate poate fi absorbita, adica 3-4 mg. Aproximativ 10-15% dintre sugari, copii, adolescenti, gravide, sportivi si persoanele in varsta sufera de pe urma deficientei de fier. Printre simptomele deficientei de fier la copii se numara scaderea capacitatii de concentrare, a atentiei si a nivelului de inteligenta in general. Consumatorii de cafea si de ceai au un necesar crescut de fier. Pe langa aceasta, fosfoproteinele din oua si faina integrala reduc asimilarea fierului.

Fierul poate fi asimilat cel mai usor de organism in forma chelatata. Chelatarea este procesul prin care diferite minerale si oligoelemente sunt transformate in substante usor digerabile. Din aceasta cauza, produsele care contin fier chelatat sunt absorbite de 3-10 ori mai eficient decat preparatele o standard. Pe langa aceasta, fierul chelatat este utilizat mult mai usor de organism si nu produce dereglari ale digestiei. Preparatele moderne cu fier mai contin si vitamina C si bioflavonoide, deoarece acestea ajuta la absorbtia fierului, accentuand efectele sale benefice asupra organismului.Afectiuni si simptome in care actioneaza:

Anemie feripriva (lipsa de Fier in organism)Atentie!

  • Gravidele si mamele care alapteaza trebuie sa consulte medicul inainte de a incepe sa consume suplimente cu fier. Pe langa suplimentele cu fier, exista si diverse preparate multivitaminice, care contin o cantitate suficienta de fier.
  • Barbatii care consuma alte preparate cu multivitamine-suplimente-naturalesi multiminerale trebuie sa consume fier doar in cazul in care sufera de deficit de fier (de ex. dupa hemoragii indelungate, cauzate de ulcerul stomacal).
  • Fierul chelatat se poate consuma impreuna cu vitamina E si C, aceste vitamine pastrandu-si nestirbita valoarea biologica.
  • Absorbtia fierului este redusa in caz de reumatism, micoze si herpes, deci doza de fier trebuie marita. Intr-un articol publicat in 1988, in revista Orthomolecular Medicine, se afirma ca, in cazul unor infectii bacteriene, nu este indicat consumul de fier, deoarece acesta este un factor important care ajuta la dezvoltarea bacteriilor. Pe langa aceasta, in caz de inflamatii, cea mai importanta proteina transportoare, transferina, iese din vasele de sange si, prin urmare, fierul nu poate fi folosit, acesta depunandu-se in tesuturi (hemocromatoza).
  • Cantitatile ridicate de fier din tesuturi si organe accelereaza procesele de formare a radicalilor liberi, prin urmare creste necesarul de antio-xidanti.


Un flacon de Iron Plus are 100 de tablete si costa 42.33 RON (cel mai mic pret de distributie, TVA inclus).
O tableta contine:

Fier (fumarat)..............................................10 mg
Vitamina C...................................................30 mg
Bioflavonoid complex din citrice..................10 mgMod de administrare: 1 tableta zilnic.buc.   produsul Iron Plus.


Acest site este detinut, administrat si mentinut de David Lila PFA, distribuitor independent al produselor CaliVitaŽ International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar reteaua CaliVitaŽ International si entitatile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.