Vitamine | Minerale | Aminoacizi | Enzime si flora intestinala | Plante medicinale si peste | Cosmetica naturala | Biorezonanta
Vitamine naturale | Suplimente cu minerale | Produse cu aminoacizi | Produse naturiste pentru digestie | Extracte naturale din plante si peste | Cosmetice naturale | Electronice Calivita
Calivita, California Fitness Terapii alternative, tratament naturist

Luteina - protector eficient al aparatului vizual

Lutein
Pret: 132.23 ron, TVA inclus

Continut: 60 capsule

Stoc: produs disponibil
buc.  
Comanda telefonica:   0731.027.508

Ochiul este supus gradual pericolelor iminente din mediul inconjurator, respectiv actiunii distruvtive a radicalilor liberi si, din acest motiv, necwesita o protectie deosebita. Iar fumatul (fiel el activ sau pasiv) creste numarul - si asa destul de ridicat - al potentialilor factori de risc.

Fructele si zarzavaturile proaspete contin numeroase substante nutritive care pot juca un rol foarte important in prevenirea a numeroase boli precum: cancerul, diverse tumori, boli cardiovasculare si unele boli oculare.

Radicalii liberi rezultati in urma actiunii radiatiilor ultraviolete, poluarii, precum si cei formati datorita proceselor metabolismului celular afecteaza in mare masura ochiul.

Impotriva acestora ne putem proteja prin utilizarea carotenoidelor prezente din belsug in zarzavaturi si fructe, care sunt antioxidanti foarte eficienti. Din clasa carotenoidelor fac parte: beta-carotenul, luteina, licopina, alfa-carotenul, zexantina.

Luteina este un antioxidant deosebit de important. Cercetatorii americani au dovedit ca oxidarea grasimilor este inhibata in cea mai mare masura de luteina, cu consecinte desosebit de benefice in ceea ce priveste serul sanguin si la nivelul ochiului. Distrugand radicalii liberi, luteina joaca un rol major in protectia antioxidanta a aparatului vizual. Dupa ce patrunde in organism - in urma absorbtiei - luteina se acumuleaza in doua zone oculare: in pata galbena a retinei (macula) si la nivelul cristalinului, participand la protejarea acestora. Este recomandata pentru prevenirea cataractei si pentru contracararea efectelor nocive ale radiatilor UV. Efectul antioxidant deosebit al luteinei se face simtit la nivelul ochilor si al altor organe, precum si in cadrul proceselor metabolice.

S-a demonstrat ca dupa ce patrunde in organism si este absorbita, luteina se acumuleaza in doua zone oculare: in pata galbena (macula), o portiune a retinei, si la nivelul cristalinului.

In zona maculara a retinei, drept consecinta a actiunii radicalilor liberi, pot aparea modificari arteriale care cauzeaza degenerarea acesteia. Rezultatele cercetarilor privind degenerarea maculara la varstnici au dovedit ca luteina joaca un rol foarte important in protectia maculara. Studiile efectuate la Universitatea Harvard au aratat ca administrarea a 6 mg de luteina zilnic reduce incidenta leziunilor maculare cu 43%.

Cristalinul este partea aparatului vizual cel mai frecvent afectata de boli. In compozitia sa proteinele au o pondere de 98%. Radicalii liberi afecteaza proteinele cristalinului, determinand precipitarea acestora si "pregatind terenul" pentru aparitia cataractei, boala responsabila pentru aproximativ 50% din cazurile de orbire la varstnici.

Aparitia cataractei este influentata de nenumarati factori. Un rol important in evolutia sa il joaca lumina solara intensa, radiatiile UV si chiar fumatul. Anumite boli cronice, cum ar diabetul, cresc, de asemenea, riscul de dezvoltare a catarctei.

Din fericie, exista o modalitate de a preveni aceasta afectiune: consumul de substante cu efect antioxidant. Protectia antioxidanta combinata poate reduce dezvoltarii cataractei pana la o treime.

Si cele mai recente rezultate evidentiaza efectele remarcabile ale luteinei. Pe parcursul unui studiu cu o durata de opt ani, au fost examinate 50.000 de femei. Rezultatele au demonstrat ca spanacul, bogat in luteina, este cu mult mai eficient decat alte carotenoide. De mentinut ca in alimentatia persoanelor care au luat parte la experiment au fost inclusi morcovi, cartofi dulci si fructe uscate deshidratate - continutul acestora in luteina fiind nesemnificativ.

Luteina - ca supliment natural - poate contribui in mod decisiv la mentinerea sanatatii oculare. Investigatii efectuate la Universitatea Harvard au aratat ca administrarea zilnica a 6 mg de luteina scade incidenta degenerarii maculei cu 43%.

Efectul antioxidant excelent al lutinei se manifesta, desigur, nu doar asupra ochiului, ci si asupra altor organe si procese metabolice. Prin urmare, ea poate fi utilizata cu bune rezultate pentru oricine, pentru excelentele sale efecte antioxidante (de exemplu in prevenirea afectiunilor cardiovasculare si tumorale).

Consumul luteinei se recomanda tuturor persoanelor. La hipertensivi si/sau diabetici poate intarzia aparitia unor complicatii tardive, de exemplu a celor oculare.Afectiuni si simptome in care actioneaza:

Afectiuni oculare
Ateroscleroza maculara (ochi)
Cataracta
Vedere (tulburari)Atentie!

Se poate administra si copiilor mai mari de 2 ani.Un flacon de Luteina are 60 de capsule si costa 132.23 RON (cel mai mic pret de distributie, TVA inclus).
O capsula contine:

 - Luteina...........................6 mgMod de administrare: 1 capsula zilnic, in timpul meselor sau dupa sfatul medicului.buc.   produsul Luteina.


Acest site este detinut, administrat si mentinut de David Lila PFA, distribuitor independent al produselor CaliVitaŽ International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar reteaua CaliVitaŽ International si entitatile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.